Wedstrijdverslagen

(Wil je hier je wedstrijdverslag toevoegen: mail het naar info@loopgroeproden.nl, of voeg het als reactie onderaan de pagina toe, het zal dan snel worden geplaatst)

Leekster lenteloop,

Bij deze even een kort verslagje van mijn ervaringen van gister! Met recht een lenteloop. In de eerste 5 meerdere keren gedacht dat ik teveel kleren aan had…warm. Voor mij de 1e keer op het nieuwe parkours. Een welbekende lus uit de lange duurlopen maar, zo in de groep met een lang gekleurd lint voor je is wel heel byzonder.

Weg voor 10 in het uur. In het begin iets te snel maar goed te doen.Jeroen en Rolf achter me gehouden. Ze lopen anders te sleuren….Steeds een busje aan lopers achter ons gehad. Vanaf de hooiweg achter Jeroen zijn brede rug gekropen om nog een beetje bescherming tegen de stevige wind te zoeken. Tussen Roderwolde en Foxwolde even een dipje maar van gemaal naar gemaal ging eigenlijk wel weer super.Zelf nog flink kunnen versnellen. Door de harde wind hoorde je de speaker al kilomers voor de finish.

Het roze jasje van Lian kwam steeds dichterbij maar uiteindelijk was haar voorsprong net iets te groot!! Volgende keer ga je eraan meid!!!

Jeroen en ik waren hollend gekomen….dus ook hollend terug. Zwaar maar volbracht. De laatste echt lange training voor Rotterdam zit er in. Geweldig loopweertje. Alle lopers gefeliciteerd met hun snelle tijden en de debutanten: toch maar mooi een halve volgelopen!!Chappeau!

Geraldien

Marathon Amsterdam 2013 en de aanloop daar naar toe (Maurice)

posted Dec 1, 2013, 2:13 AM by Maurice Henssen

Enkele maanden geleden al het idee opgevat om toch maar een keer een nieuw PR te lopen. Kon dat nog? Al weer 3 jaar geleden in Rotterdam op een goede dag een PR van 3:29:28 gelopen. Daar toen rond de Kralingse Plas her en der kort moeten wandelen, dus de idee was: als dat nu niet hoeft, dan moet het kunnen…… Tsja, technisch, rationeel gezien natuurlijk wel, maar ja, dan moet het wel nog.

En de laatste track-record was niet zo geweldig: Na Rotterdam 2010 (PR!) Berlijn gelopen in het najaar in 3:31:20 dus niet slecht, maar wel met blessure gelopen en daardoor toen een half jaar uit de running (letterlijk!). En nog steeds speelt de piriformis regelmatig op, maar gelukkig telkens minder, na 3 jaar. Verschillende marathons wel weer tussentijds gelopen maar allemaal niet met het idee om nog sneller te gaan: Amsterdam 2012 in 3:43 (als pacer), twee weken later Berenloop op Terschelling in 3:52.

Het jaar 2013 moest dan wel weer beter worden. Serieus getraind in de winter 2012/2013 voor Rotterdam, maar ook daar lukte het niet helemaal. Trainingen gingen goed maar op de dag zelf: warm en (bleek later) lichte griep. de tijd van 3:37 viel dan eigenlijk nog niet eens zo tegen, maar toch: veel moeten wandelen tussendoor vooral vanaf de 30 km. SHIT! Wandelen is niet hardlopen en dit was ook nieuw voor me, dat ik moest wandelen. Mentaal ook niet goed: mijn hersenen zeiden regelmatig “ga nou gewoon wandelen, het lukt niet”.
Apeldoorn 27,5
Zo……Weer 27.5 volbracht. Met een groot gezelschap en de bus van GroningenAtletiek naar Apeldoorn. Het was warm en zonnig. Perfecte omstandigheden voor een mooie loop. Jolanda en ik hebben nog weinig duur in de benen dus mooi rustig van start. Rolf, Harm en Jeroen zaten vanaf het begin al in de bus en gedurende de loop hadden we regelmatig groegjes mensen achter ons hangen. Tot en met de Amersfoortse weg in 6.20 per km gelopen zodat we op de halve doorkwamen in 2.13. Vanaf daar loopt het parkoers flink naar beneden en zijn we fors gaan versnellen. Erg leuk, het grote inhalen was begonnen. Vanaf de 25 vond ik het wel mooi geweest. Het tempo lag erg hoog en na de finish lekker in de hekken hangen!!! Helaas een koude douche en erg lang wachten op de bus die ons weer naar Groningen kon brengen….Maar verder een geweldige dag met fijn gezelschap en een mooi resultaat!!

De cross in Norg (30 november 2013)

Na 4 extra trainingen op zondag stonden 30 november bijna 30 leden van onze loopgroep aan de start bij de Cross in Norg. Eerst lekker samen koffie drinken in de Norgerberg, dan startnummer halen en gezamenlijke warming-up. Om 14:45 uur klonk het startschot en schoot iedereen het lekkere modderige parcours op. Voor zover bekend had iedereen er lol in, ondanks dat het zwaar was en voor velen de eerste keer om een wedstrijd op onverhard terrein te lopen…… Mooi en voor herhaling vatbaar. De volgende mogelijkheid: samen naar Peize!!!!
Hier wat tijden (van diegenen die met chip liepen):
Msen: Maarten (35:38), Rene (38:30), John (41:59)
M40+: Dirk (38:54), Maurice (39:28), Erik (46:32)
M50+: Bert (43:39)
Vsen: Judit (44:30)
V40+: Meina (49:50)
V50+: Lian (50:50)
Trimloop: Marianne (44:17), Edith (49:12), Ronald (49:28), Rianne (51:37),
Jantine (51:37), Susanne (58:56)