Wedstrijd verslag Terschelling, Bereloop 2 november 2014

De wekker ging om 6.45 uur, weinig geslapen door de zenuwen en omdat ik bang was dat ik me zou verslapen. Maar ondanks de gebroken nacht voelde ik me fit, en had zin in de Bereloop.
Om kwart voor 7 werd ik opgehaald door Rolf en Harm, daarna gingen we Lian ophalen en konden we richting Harlingen. Daar kwamen we Vera, Jack en Erik tegen. Om kwart voor 9 vertrok de boot richting Terschelling, na een vaart van twee uur werden we opgewacht door Geraldien en Gerard Jager. Ook stond daar een orkest met oude mannetjes die vrolijke muziek speelde.
10649431_1488296801436579_3389537635785479647_n

Een leuk onthaal dus. Rickie en Epko hadden een huisje gehuurd vlak bij de boot en vlak bij de start, erg handig want daar hebben we onze tassen neer gezet en konden we nog ff wat drinken en wat eten. Ingrid en Gerard, Jeroen, Paul, Martijn en zijn vrouw(ben ff de naam kwijt, sorry Martijn) waren al op het eiland en stonden of zaten bij het huisje van Rickie en Epko. Ook Bert Wiendels deed mee, maar die heb ik niet gezien…waarschijnlijk omdat hij zo snel was. Geert Helder was er ook en deed mee, en ook Rene was van de partij.

IMG_3379

Was ik er klaar voor? Nee ik was er niet klaar voor, ik had er wel zin in. Mijn voorbereiding was ronduit slecht. Ik heb zelfs nog drie weken niet mogen lopen van de fysio, de vier mijl zat in mijn voorbereiding, lekker gelopen, niet snel maar wel pijnvrij, de kikarun van Alex Jager zat in mijn voorbereiding, wel 8 km (mijn langste duurloop in deze voorbereiding), ook lekker gelopen, en de langste intervaltraining die ik in mijn voorbereiding heb gelopen was 11 km. Niet echt een goede voorbereiding dus. Maar ja ik had me ingeschreven en de wil om mee te doen had ik ook en ik had er zin in. Om 12 uur was de start, en toen de scheepshoorn eindelijk ging konden we gaan hollen. De eerste 4 km ben ik met Geraldien, Gerard Jager en Rolf meegelopen, maar bij de eerste waterpost wist ik dat ik langzamer moest gaan lopen. Voor mezelf had ik wel besloten dat ik over de finish wilde komen, hoe en hoe snel/langzaam dat maakte me echt niet meer uit. Ook had ik me voorgenomen om pas te gaan wandelen als ik op het strand zou zijn. Dat is me gelukt, op het strand heb ik echt ff gewandeld, ik zat inmiddels al op 12 km. Ik vond het zwaar.
10516751_1488296568103269_2911288921846100786_n
Gelukkig staan er de hele route mensen langs de kant die je aanmoedigen en je de moed geven om weer verder te gaan. De laatste 7 km kreeg ik de spirit weer en de moed weer in de schoenen om er weer helemaal voor te gaan. Ik ging zelfs mensen voorbij, die mij op het strand al voorbij waren gekomen. Toen ik uit het bos kwam, die heel lang was voor mijn gevoel en het dorp weer in ging wist ik dat ik het zou gaan redden. Geen toptijd, maar ik zou hem uitlopen. De gezelligheid kwam me weer tegemoet, muziek, vrolijke mensen, mensen met de medaille al om hun nek, dus ik was er bijna. Toen ik bijna bij de eindstreep was en het spandoek voor de bocht met beretrots op jezelf zag, was ik zo blij, ik kon best nog wel een sprintje trekken dacht ik, en ik deed het ook. De bocht om, muziek, overal juichende mensen, ik voelde me beretrots, yess, ik had het gehaald ik was over de eindstreep. Moe, trots en voldaan liep ik weer terug naar het huisje, waar iedereen alweer terug was. Daar kon ik ff douchen en gingen we met elkaar Paul, Gerard Halsema en Jeroen binnen halen. Om half 6 ging onze boot weer terug. Blij was ik met het feit dat Rolf reed en dat ik gewoon lekker ff achter in de auto kon bijkomen en kon na genieten van de dag. Het was echt een super geslaagde dag en om zo samen met de loopgroep aan deze wedstrijd mee te doen is echt heel erg leuk.
José

IMG_3312
IMG_3311
IMG_3377

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *